Menu

Drijfveer

“Zijn wat je graag in een ander ziet.”

Waarom doet een mens iets wel of niet? Drijfveren zijn vaak onbewust. Als ik naar mezelf kijk, is mijn drijfveer in de loop der jaren bijgesteld: van doen wat ik leuk vind, naar inzien dat talenten en passies ook een hoger doel kunnen dienen.

Mijn levensmissie is geworden: mensen stimuleren om optimaal hun talenten en passies te ontwikkelen en daar zelf een voorbeeld in zijn. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen dit doet, we samen bouwen aan een gelukkige, productieve en leefbare wereld. Er zijn 1001 manieren om iets te doen, maar ik doe dat door middel van “het verhaal”.

We groeien op met verhalen. Verhalen maken dat we iets beter onthouden, beter begrijpen. En als we het verhaal van een ander mooi vinden, willen we soms die ander zijn. Meer kloppend is: we willen meer onszelf zijn. En de ander herinnert ons aan die delen van onszelf, die we graag willen ontwikkelen. Kortom: verhalen zijn dus een krachtig middel. Om van te leren en om jezelf beter te leren kennen.

Verhalen vormen de basis voor alle wegen die ik met mijn talenten bewandel. Dat laat ik zien in mijn werk als verhaalcoach bij Fabel én als model, actrice en presentatrice. Onderdeel van een verhaal zijn vind ik namelijk net zo leerzaam als een verhaal schrijven of regisseren.

Via het Sprekershuys geef ik de workshop Storytelling voor bedrijven.

Nieuwsgierig naar mijn boeken? Lees reviews over mijn debuutroman Schemervlucht (eind 2011) en Dagboek van een zzp’er in crisistijd (begin 2014).