Menu

Onderdeel zijn van een Ik-gesprek

Tweet Ik-gesprek_

Ik-gesprek in expositieruimte in De Hallen

Eva Helmond van REcause ontwikkelde de Ik-filosofie. Dit is een trainingsmodule waarbij mensen een dialoog voeren met zichzelf over een specifiek onderwerp waar ze meer helderheid over willen krijgen. Dat doen ze op een heel bijzondere manier: via een trainingsacteur en gespreksfacilitator. De trainingsacteur wordt het onderwerp waarover de Ik-filosoof wil praten. Bijvoorbeeld zijn structuurkant, of zijn verlangen naar vrijheid of zijn angstige kant et cetera. Voor mij als acteur was het een behoorlijke uitdaging: zo neutraal mogelijk blijven en je focussen op de input die de Ik-filosoof aan je geeft. Deze input spiegel je terug, zonder te veel nadruk op de act te leggen want dat leidt weer af. Tegelijkertijd voel je als acteur intuïtief aan wat er nodig is voor de Ik-filosoof om tot nieuwe inzichten te komen. Samen met de gespreksfacilitator (Eva Helmond) komt de Ik-filosoof tot vernieuwende inzichten. Ik vond het een zeer leerzame en ontwapenende methodiek, zowel voor degene die het gesprek ondergaat als voor de trainingsacteur. Deze sessie was extra bijzonder omdat er een journalist, cameraman en fotograaf bij waren. Zie hier het resultaat van de opnames.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *