Menu

Een kneus in lotushouding

IMG_0956

De shoot begint op straat

Met gesloten ogen focus ik op mijn ademhaling. In lotushouding. Niet omdat ik een yogales bijwoon, maar omdat het in het script is verwerkt. Vandaag acteer ik namelijk in een bedrijfsfilm van Rituals en de hele dag staat in het teken van alledaagse rituelen die bijdragen aan ontspanning en geluksgevoelens.

Pijn wegademen

De camera zoomt in op mijn serene gezicht. Aan niets zie je dat mijn rechterbeen inmiddels slaapt en dat mijn linkerenkel pijn doet. De lotushouding gaat me zelden goed af. Maar uit ervaring weet ik dat focussen op je ademhaling helpt om pijnen te weerstaan en afleidingen te negeren (goede tip voor mijn collega-modellen/-acteurs als ze eens in benarde posities voor de camera staan).

Aan het einde van de dag mag ik als extra beloning het slaapsetje dat ik tijdens de shoot aan had houden. Net zoals een hippe yogabroek en hemd. Die probeer ik vanochtend tijdens de yoga-les meteen uit. De lotushouding gaat vandaag best aardig, maar de les is zwaarder dan anders omdat ik nog moe ben van de lange dag van gisteren.

Dankjewel Rituals

In ieder geval zag ik er dankzij mijn nieuwe outfit uit alsof ik een yoga die hard was. Dankjewel Rituals. In werkelijkheid ben ik natuurlijk een kneus die zich na vier maanden yoga nog steeds lichamelijk een stijve hark voelt. Maar wel een stijve hark met een glimlach.

Namasté.

Alexandra Smith is naast model/actrice ook verhaalcoach. Heb je schrijfambities of wil je leren hoe je goed kan presenteren? Kijk dan eens naar de masterclasses en cursussen op de website van Fabel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.